top of page

Επαγγελματικές υπηρεσίες

Helping Hands_edited.png

Στην Ecoprotect, γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι ο επαγγελματικός χώρος να είναι ασφαλής και προστατευμένος,

απαλλαγμένος από παρασιτικά έντομα και τρωκτικά.

Ένα υγιεινό περιβάλλον αυξάνει την αποδοτικότητα, αναπτύσσει το αίσθημα ασφάλειας και καλλιεργεί τις σχέσεις εμπιστοσύνης.

ECOπροστασία

ECOλογικά

ECOνομικά

Τα παρασιτικά έντομα και τρωκτικά αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών εφόσον εισβάλουν στους χώρους προετοιμασίας και επεξεργασίας των τροφίμων. Μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα όπως:
• Μόλυνση των τροφίμων
• Μόλυνση των χώρων επεξεργασίας των τροφίμων
• Κίνδυνος δηλητηρίασης των πελατών από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων
• Καταστροφή των καλωδιώσεων και του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού
• Πλήγμα στη φήμη της επιχείρησης.

Η ECOPROTECT αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της κατηγορίας και εφαρμόζει εξειδικευμένα Προγράμματα Έλεγχου παρασίτων σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 1348. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να υπάρχει ένα συμβόλαιο απολύμανσης με προγραμματισμένες τακτικές επισκέψεις. 

Η πρόληψη είναι η σημαντικότερη ενέργεια για την αποτροπή της παρουσίας εντόμων και τρωκτικών

Για τα έντομα αποθηκών οι γεωπόνοι μας, κάνουν επιθεώρηση του χώρου για να προσδιορίσει το πρόβλημα, προτείνοντας σχέδιο αντιμετώπισης και εγγυόμενοι την οριστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος

Εστιατόρια

Cafe

Μαγειρία

Κέντρα διασκέδασης

Αρτοποιεία 

Οπωροπωλεία

√ Κρεοπωλεία

Βιομ. τροφίμων

Αποθήκες

Μεταφορικές εταιρίες

√ Κομμωτήρια

Ξενοδοχεία

Καταλύματα

Χώρους φιλοξενίας

√ Κατασκηνώσεις

Νοσοκομεία

Ιδρύματα

√ Σχολεία

Παιδ. σταθμούς

Γυμναστήρια

Γραφεία

√ Κέντρα αισθητικής

√ Εμπορικά πλοία

 Κρουζαζιερόπλοια

Γιώτ

Μονάδες παραγωγής

Λιμάνια

Αεροδρόμια

Οχήματα

 Καλλιέργειες

√ Εμπορικά κέντρα

Βενζινάδικα

√ Φροντιστήρια

Μετά το πέρας εργασιών χορηγούμε (Certificate) πιστοποιητικό απαλλαγής .

Οι απολυμάνσεις πλοίων γίνονται με ειδικά σκευάσματα και ειδικό εξοπλισμό

Μαζική εστίαση

Τα κυριότερα προβλήματα των συγκεκριμένων χώρων είναι τα ποντίκια, η μεγάλη κατσαρίδα, η ψιλή ξανθιά κατσαρίδα. Έπίσης προβλήμα είναι τα ιπτάμενα έντομα όπως οι μύγες, τα μαύρα μυγάκια και τα κουνούπια. Το κάθε πρόβλημα όταν εμφανιστεί και ανάλογα με την έκταση του μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις κατάλληλες εφαρμογές Απεντόμωσης – Μυοκτονίας. 

• Έλεγχος σημείων εισόδου των εντόμων και τρωκτικών.
• Κλείσιμο τυχόν ανοιγμάτων.
•Σε κουζίνες και αποθήκες τροφίμων, βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που απαγορεύει την χρήση τοξικών δολωμάτων σε χώρους παραγωγής και αποθήκευσης τροφίμων, τοποθετούνται παγίδες μηχανικής σύλληψης με κολλητική επιφάνεια και άλλα μέσα.
• Εγκατάσταση δικτύου δολωματικών σταθμών έτσι ώστε να καλύπτει όλους τους χώρους της επιχείρησης.
• Χρήση κολλητικών επιφανειών για την άμεση σύλληψη
• Καταγραφή των καταναλώσεων
• Αλλαγή των μυοκτόνων και συνδυασμό σκευασμάτων

3

Επεξεργασία & διάθεση τροφίμων

Ίσως και η πιο ευπαθής κατηγορία, αφού εκτός τις προκλήσεις του χρόνου, του αστικού περιβάλλοντος και των θερμοκρασιών, ο μεγαλύτερος όγκος επεξεργασίας και διάθεσης τροφίμων και ποτών, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τις ήδη βεβαρημένες συνθήκες.

Η ECOPROTECT, έχει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό, ώστε να σχεδιάσει και να εφαρμόσει, ειδικά προγράμματα παρασιτοκτονίας, ανταποκρινόμενα και στις πιο υψηλές απαιτήσεις και ανάγκες, σχεδιασμένα αποκλειστικά για τη κάθε επιχείρηση ξεχωριστά.

4

Εμπορικά καταστήματα

Καταστήματα και εμπορικές επιχειρήσεις, δεν υποχρεώνονται από τη νομοθεσία για κατάρτιση προγράμματος απεντόμωσης και μυοκτονίας, ωστόσο οφείλουν να παραμένουν ασφαλής και προστατευμένοι.

5

Αποθήκευση & Μεταφορές

Σύμφωνα με υπολογισμούς του F.A.O. οι απώλειες σε έτοιμο προϊόν από παράσιτα αποθηκών κατά την αποθήκευση ανέρχεται στο 17% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής (10% από έντομα και 7% από σκαθάρια, τρωκτικά και έντομα τα οποία δε μπορούν να ελεγχθούν με φωτεινές παγίδες).

Έντομα αποθηκών θεωρούνται τα έντομα ξηρών καρπών , σιτηρών (σιτάρι, κριθάρι, βρώμη,) – ψείρες σιτηρών, αραβοσίτου, ψείρα στο καλαμπόκι, ρυζιού, φακής, φασολιών, μπαχαρικών, σοκολάτας, προϊόντα παξιμαδιού, ξηρού τρανά, σκαθάρι αποθήκης κλπ, και  κάθε είδος εντόμου που προσβάλει και καταστρέφει άμεσα ένα προϊόν και που μπορεί να αναπτυχθεί και να αναπαραχθεί σε μια αποθήκη ή σε χώρο που φιλοξενεί για αρκετό χρονικό διάστημα γεωργικά ή βιομηχανικά προϊόντα ή τρόφιμα.

Οι χώροι μέσα στους οποίους γίνεται η επεξεργασία, βιομηχανοποίηση και συσκευασία των γεωργικών, κτηνοτροφικών, και βιομηχανικών προϊόντων και των τροφίμων αντιμετωπίζουν πολύ συχνά προβλήματα που έχουν ως πρωταγωνιστές παράσιτα όπως έντομα αποθηκών και τροφίμων, ακάρεα αποθηκών και τροφίμων, μύκητες και τρωκτικά.

Εκτός των παρασιτικών εντόμων που αναπτύσσονται και καταστρέφουν το ίδιο το προϊόν, εξαπλώνονται ταχύτατα και στους υπόλοιπους χώρους, προσβάλλοντας και καταστρέφοντας και άλλα φορτία, ενώ συνολικά προσβάλλουν όλες τις εγκαταστάσεις, δημιουργώντας μεγάλες καταστροφές αλλά και πολύ μεγάλους περιορισμούς.

2

Ξενοδοχεία & Καταλύματα

Ένας σημαντικός παράγοντας για τη σωστή και αποδοτική λειτουργία μιας επιχείρησης είναι η φήμη της, το όνομα της.  Η εμφάνιση παρασιτικών εντόμων ή τρωκτικών μπορεί να καταστρέψει αυτή τη φήμη στη στιγμή. Με την συνεργασία με μία αδειοδοτημένη εταιρία Απεντόμωσης – Μυοκτονίας όπως η ECOPROTECT θα μειώσετε στο ελάχιστο την εμφάνιση εντομών και τρωκτικών, προστατεύοντας την φήμη σας που με τόσο κόπο την κτίσατε. Μπορούμε να μελετήσουμε τις  ανάγκες του χώρου σας, όσο απαιτητικός κι αν είναι, ώστε να τεκμηριώσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγιεινής κάλυψης.

Προβλήματα παρασίτων σε χώρους ξενοδοχείων εμφανίζονται στις κουζίνες, στα εστιατόρια, στα μπαρ και άλλους χώρους (π.χ πλυντήρια, λάντζες, χώροι παραγωγής, αποθήκευσης και διακίνησης τροφίμων, χώροι απορριμμάτων) Προβλήματα από ψιλή κατσαρίδα, μυρμήγκια και μεγάλη κατσαρίδα.

Το πρόβλημα με τους κοριούς

Οι κοριοί εισβάλουν με της αποσκευές των πελατών.


Οι κοριοί, τα παρασιτικά έντομα ωοειδούς σχήματος και καφεκόκκινου χρώματος, μεταφέρονται μέσω των αποσκευών, των ρούχων και των υποδημάτων, με αποτέλεσμα η εξάπλωση τους να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Φωλιάζουν σε σκοτεινά σημεία, όπως σε ρωγμές τοίχων, σοβατεπί, ρωγμές πατωμάτων και επίπλων επίσης σε στρώματα, πίσω από κάδρα.

Η ECOPROTECT έχει δεχτεί και δέχεται καθημεριν;a πολλές κλήσης για την αντιμετώπιση κοριών. Η πιο χαρακτηριστική ένδειξη παρουσίας κοριών είναι τα τσιμπήματα που μοιάζουν με «γαζί» πάνω σε διάφορα σημεία του ανθρώπινου σώματος. Εντοπίζονται μικρές κηλίδες αίματος σε διάφορα σημεία του σεντονιού στο κάτω σεντόνι και στρώμα ή τύχω. Οι κηλίδες αίματος στους χώρους που υπάρχουν κοριοί γίνονται από την αντίδραση του ανθρώπου που των τσιμπούν οι κοριοί κατά την διάρκεια τις νύχτας. Ο άνθρωπος σκοτώνει τα έντομα τη νύχτα χωρίς να καταλάβει.

Πρόληψη από τους κοριούς

• Εκπαίδευση του προσωπικού από τον τεχνικό σύμβουλο της εταιρείας απολυμάνσεων που έχει αναλάβει το χώρο.
• Συχνότερη επιθεώρηση των χώρων και έλεγχος των κρίσιμων σημείων.
• Βρασμός των κλινοσκεπασμάτων, καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα των μοκετών, των σοβατεπί, πίσω από τα έπιπλα τα κάδρα κ.τ.λ.

Αντιμετώπιση παρασιτικών εντόμων

Με την εμφάνιση των προβλημάτων η ECOPROTECT ξεκινά με τον έλεγχο. Από ποιον προμηθεύετε το ξενοδοχείο, που αποθηκεύονται τα προϊόντα ώστε να απομονώσουμε το πρόβλημα να μην επεκταθεί περαιτέρω. Για την αντιμετώπιση των ερπόντων εντόμων ψεκάζουμε σε εισόδους, φρεάτια, σιφώνια, τουαλέτες, ράμπες και εσοχές. Αντιμετωπίζετε η μικρή κατσαρίδα με GEL σε ειδικά σημεία με ειδικό πιστόλι δολώσεις.
• Τα ιπτάμενα έντομα αντιμετωπίζονται με την χρήση σύγχρονων έντομο παγίδων με κολλητική επιφάνεια. Οι εντομοπαγίδες εκπέμπουν ακτινοβολία UV η οποία είναι απολύτως ακίνδυνη για τον άνθρωπο αλλά προσελκύει τα έντομα τα οποία παγιδεύονται χωρίς να διαμελίζονται.

6

Ναυτιλιακά

Απολυμάνσεις πλοίων και σκαφών δεν κάνουμε μονό με την ευρεία λέξη «απολυμάνσεις» που καλύπτει την διαδικασία της απεντόμωσης, αλλά και απολυμάνσεις πλοίων σε περιπτώσεις που έχουν βρεθεί ποντίκια, είτε είναι αυτό εμπορικό πλοίο, κρουαζερορόπλοιο, θαλαμηγό, η κότερο.

Η Ecoprotect προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα αλλά και ανάλογη εξειδίκευση στις εφαρμογές της απεντόμωσης στα πλοία. Κάθε είδος πλοίου  (πετρελαιοφόρο,φορτηγό,κρουαζιέρας,γιοτ) είναι ευάλωτο από την προσβολή παρασίτων.

Στους χώρους το συνηθέστερο πρόβλημα είναι οι γερμανικές κατσαρίδες, οι κοριοί, τα ποντίκια, όπου λόγω των ιδιαιτέρων ευνοϊκών συνθηκών (σταθερή θερμοκρασία-αφθονία τροφής) η εξάπλωση τους είναι ραγδαία.

Όμως και στους χώρους μεταφοράς φορτίου, μεταφέρονται και αναπτύσσονται πληθώρα παρασίτων, που εκτελούν το πολλαπλώς επιβλαβές τους έργο, μέχρι αυτό να φτάσει στον προορισμό του.

Η αποτελεσματικότητα, η συνέπεια και η δυνατότητα πολλαπλής αντιμετώπισης των προβλημάτων, τις αντίξοες πολλές φορές συνθήκες ανάπτυξης εργασίας, είναι οι κύριες αιτίες τολμούμε να αναλάβουμε τέτοιες υπηρεσίες.

Πότε κάνουμε απολυμάνσεις πλοίων

  • Σε περίπτωση που από τον γιατρό του πλοίου έχει διαπιστωθεί ψώρα.

  • Έχουν διαπιστωθεί ποντίκια

  • Γρίπη έμβολα

  • Γρίπη των πτηνών

  • Γρίπη των χοίρων

  • Τύφος

  • Μηνιγγίτιδα

  • Απολυμάνσεις για κορονοϊό, Covid 19

Υποκαπνισμός - fummigation

Το fumigation στα πλοία με οποιαδήποτε μορφή είναι μια διαδικασία που πρέπει να χαρακτηρίζεται από ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Μετά το πέρας των εργασιών, το πλοίο να αναχωρεί απαλλαγμένο παρασίτων για οποιονδήποτε προορισμό. Για τους λόγους αυτούς, η ανάθεση πρέπει να γίνεται σε εταιρείες που έχουν ιδιαίτερη εμπειρία και απασχόληση με το αντικείμενο.

Πάρε προσφορά
199449412_330420392088207_54070655598051

Εφαρμόζει Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παρασίτων (IPM)

Αποτελείται και απασχολεί μόνο επιστημονικό προσωπικό

  Χρησιμοποιεί μόνο εγκεκριμένα προϊόντα από την Ε.Ε. και το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, σύγχρονο εξοπλισμό και νέες τεχνολογίες

Παρέχει σύγχρονες αποτελεσματικές και πρακτικές λύσεις, επιστημονικά τεκμηριωμένες

Σχεδιάζει προγράμματα βάσει των δικών σου αναγκών

 Χτίζει συνεργασίες εμπιστοσύνης και διάρκειας

  Φιλική προς το περιβάλλον ..και τις τιμές

809475ee7c6168ba0cd968dfbff0f082.gif

ECOPROTECT

επιλέγεις

ΙΣΧΥΡΕΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΣΧΕΣΕΙΣ

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

bottom of page